Boek deze artiest

Sandra Swart

Geboren op een mooie nazomerse dag op de 18e september in 1968 is Sandra een echte liefdes baby uit de flower-power tijd, haar wiegje stond in de Spaarndammerbuurt in het stadsdeel west van Amsterdam.

Al op jonge leeftijd wist de kleine Sandra met haar playback-optredens het publiek aan zich te binden en het was dan ook bijna vanzelf sprekend dat ze zich inschreef in de in die tijd populaire playback wedstrijden, haar favoriete acts om na te doen waren Tina Turner en Anita Meyer en natuurlijk Tante Leen in de Amsterdamse wedstrijden.

Bij één van de wat grotere playback wedstrijden in het land hoorde jury-voorzitter Eddy Doorenbosch (MILLERS) dat Sandra volop met de orkestband meezong en dat zeer verdienstelijk deed , Eddy adviseerde haar om live te gaan zingen en dat was niet tegen dovemans oren gezegd want, Sandra schreef zich gelijk in voor een grote landelijke talentenjacht waarin ze gelijk in de top eindigde wat resulteerde in het opnemen van een nummer(cover)welke werd uit gebracht op een verzamel cd met meerdere talenten.

Haar repertoire was heel divers en bestond uit voornamelijk uit toenmalig top 40 materiaal van eigen bodem en de populaire wereldhits en evergreens.

Omdat er steeds meer vragen kwamen van haar publiek om gezongen materiaal van Sandra neemt zij in 2000 in eigen beheer een album cd op met al haar favoriete nummers van toen er op. Dit was een goede zet want hierdoor kwam er ook van uit het gehele land belangstelling voor de sympathieke Amsterdamse dit resulteerde dat zij optredens en in voor programma’s ging zingen voor o.a André Hazes , Marianne Weber ,Peter Beense, Dario,

Corry Konings en vele anderen.
Om haar grootste fans en haar familie te bedanken op een originele wijze geeft zij in 2010 twee zeer speciale concerten in het oergezellige Polanen theater te Amsterdam, waar in zij haar publiek mee neemt door het muzikale tijdperk van de zangeres Sandra Swart tot dan toe .De waardering van de pers het aanwezige publiek was overweldigend .
Nu is Sandra inmiddels een graag geziene en welkome afwisseling op de Nederlandse podia’s en evenementen en bezorgd zij met haar in het Nederlands gezongen repertoire menig één een onvergetelijke tijd.